Tänk dig att kunna sälja din begagnade bil smidigt, enkelt och till ett bra pris.
Det gjorde Robert Lundgren i Nynäshamn – och tjänade 26 000 kronor extra.

– Det enda jag behövde göra var att tvätta bilen och ta några bilder, säger Robert efter att ha sålt sin bil på nätauktion. 


Det är inte alltid lätt att sälja sin bil, men i dagsläget är efterfrågan begagnade bilar stor och priserna är högre än på länge.
Detta var en sak som lockade 27-årige Robert Lundgren i Nynäshamn.

– Jag älskade min bil, men jag kände att jag vill ha en lite mindre och mer ekonomisk bil, säger Robert Lundgren.
– Så jag bestämde mig för att sälja den.

Sålt bilar tidigare

Nynäshamnsbon har tidigare ägt och sålt ett flertal tidigare, men då har det handlat om lite äldre och inte så dyra bilar.
Hans tyska mellanklass-SUV var av årsmodell 2018 och värdet på den var en bit över 200 000 kronor.

– Jag har tidigare sålt på nätet och det har gått bra. Men det har alltid betytt att jag fått tillbringa många timmar i telefon med prutare. Och jag kollade med ett par bilhandlare, men kände att priserna de ville betala för min bil var för låga. Och det är ju inte så konstigt. De måste ju tjäna pengar för att överleva, säger Robert Lundgren.


Bilar via en app

Robert började istället se sig om efter andra alternativ att sälja sin bil och efter en sökning på nätet hittade han GoCar.
Vi på GoCar har utvecklat en helt affärsmodell för att förmedla försäljning av begagnade bilar via en app.

– Jag kontaktade GoCar lite på vinst och förlust. Det kändes ju rätt bra att det inte skulle kosta mig något om det inte blev någon affär, säger Robert.
I GoCars modell finns inga förpliktelser för säljarna. Man är aldrig tvingad att acceptera ett bud man får och man blir aldrig tvingad att genomföra en affär.


”Jag blev förvånad”

Robert fyllde i en blankett online och laddade ner GoCar-appen i mobiltelefonen. Sedan fotograferade han av bilens dokument och tog bilder av bilen.

– Redan ett par dar senare återkom GoCar med närmare tjugo bud på min bil, säger Robert.
– Jag blev jätteförvånad, men jag accepterade det högsta budet som låg på 246 000 kronor. Jag hade faktiskt varit nöjd med 220 000 kronor.


”Smidigt och enkelt”

Pengarna kom in på Roberts konto dagen efter att han accepterat budet och lite senare kom en transportör och hämtade Roberts bil.
– Det var så smidigt och enkelt. Och det enda jag behövde göra var att tvätta av bilen och ta några bilder. Jag tror aldrig jag kommer att sälja en bil på vanligt sätt igen, avslutar Robert.


Fakta: GoCar så här fungerar det

1. Ladda ner appen GoCar till din mobil. Ladda ner appen för iOS här. Ladda ner appen för Android här.

2. Registrera dig som ny användare och dokumentera din bil enkelt genom att följa steg-för-steg instruktionen.

3. All information valideras av GoCar och bilen läggs ut på digital auktion. Efter 2-3 dagar presenteras högsta bud, i snitt 23 unika bud på din bil från över 35 000 bilhandlare i Sverige och Europa.

4. Acceptera budet och GoCar kommer och hämtar din bil. Samtidigt får du pengarna på kontot. Omregistrering och lösen av ev skuld/leasing sköter GoCar.