Värdera Online

Vanliga frågor och
svar

Vanliga frågor och svar

VÄRDERA BIL

 • Vad behöver jag göra för att värdera min bil med er?

  Att värdera din bil med oss är kostnadsfritt. Genom att fylla i formuläret på vår hemsida får du ett cirkapris i ett bredare spann direkt online. Vi hör av oss till dig för att ge dig en mer exakt värdering. Ibland ger onlinevärderingen fel prisbild men ofta stämmer den väl.

 • Hur fungerar er tjänst?

  Med GoCar kan du som privatperson eller småföretagare på ett smidigt och enkelt sätt värdera och sälja din bil. Genom bilauktioner där bilhandlare deltar får du bra betalt för din bil. Vi tar hand om hela försäljningsprocessen och du behöver inte ens lämna soffan för att sälja din bil med oss.

  Fördelarna med GoCar är att vi strävar efter att ge dig så bra betalt som möjligt. Ju mer en bilhandlare vill betala för din bil desto gladare blir vi. Då vi har en enorm auktionsplattform med +35.000 bilhandlare anslutna i Sverige och hela Europa gör det att du ofta får höga bud på din bil. Det är alltid någon som vill köpa din bil just då du ska sälja den. Den andra stora fördelen med att sälja bilen hos oss är den fina servicen. Vi tar hand om allt. Du svarar på några enkla frågor och skickar in några bilder på din bil. Efter det sköter vi allt pappersarbete med registreringsbevis och lösen av lån. Vi hämtar bilen hos dig och betalar dig direkt till ditt konto.

SÄLJA BIL

 • Vad behöver jag göra för sälja min bil med er?

  Väljer du att gå vidare och sälja din bil genom oss så hjälper vi dig hela vägen. Du svarar på några enkla frågor om bilens skick samt skickar in några fotografier på bilen. Vi visar upp din bil för våra anslutna handlare. Accepterar du det bud du får av oss så hämtar vi din bil och betalar dig på plats. Accepterar du inte budet kan vi göra ett nytt försök i hopp om att hitta en handlare som kan betala ett högre pris. Du är inte förbunden att sälja din bil om högsta budet inte når upp till det pris du förväntat dig.

 • Jag har lån på bilen, hur fungerar det vid en försäljning?

  Det är vanligt att en bil är belånad på ett eller annat sätt. Vi löser den frågan åt dig. När du accepterat det högsta budet säljs din bil. Vi löser skulden och betalar mellanskillnaden till dig. Processen går smidigt och kostar dig ingenting.

 • Måste jag acceptera det bud ni ger mig om jag inte är nöjd med det?

  Nej, du förbinder dig inte att sälja din bil om du inte tycker priset du får är tillräckligt högt. Är du nöjd med priset och tackar ja till att sälja bilen, först då förbinder du dig till att sälja bilen. Vi tar hand om hela försäljningsprocessen som går mycket snabbt och enkelt.

 • Hur mycket pengar får jag för min bil?

  Försäljningspriset baseras på de bud bilhandlarna ger. Ofta får du mellan 5 – 20% bättre betalt än du får av din lokala bilhandlare.

 • Får jag bättre betalt om jag säljer bilen på egen hand?

  Nja, svaret på den frågan är inte helt svart eller vitt. Du får ofta något mer betalt när du säljer bilen privat. Om du tjänar på det totalt sett är mer tveksamt. Ofta krävs mycket utlägg i form av kostnader för att fräscha upp bilen såsom tvätt, polering och rekonditionering. Du behöver åtgärda skador så att bilen lockar många köpare, det finns ofta några små skador på en begagnad bil. Att visa en bil för spekulanter tar mycket tid. Att lösa lån, skriva köpekontrakt och ha med okända spekulanter att göra upplevs av många som obehagligt och osäkert. Viktigt att tänka på är också att det pris bilar annonseras ut för ofta prutas ner en del.

  Givetvis ska bilhandlaren som köper din bil genom oss på GoCar sälja den vidare. Handlaren tar höjd för att åtgärda skador och fräscha upp din bil. Handlaren lever på den marginal som blir kvar efter det. Kunder som säljer bilen via GoCar gör det för den goda servicen och för att de får bra betalt jämfört med att sälja bilen till den lokala bilhandlaren.

 • Hur mycket tjänar ni på att hjälpa mig få maximalt betalt?

  Våra bilhandlare betalar oss en avgift för att få köpa bilen av oss.

  Jämfört med många andra liknande förmedlingstjänster har vi en av marknadens absolut största auktionsnätverk med tusentals anslutna bilhandlare över hela Europa. Detta gör att det slutgiltiga budet ofta blir högre än hos mång mindre aktörer. Det gör att du ofta får mer betalt för din.

 • Vad tar ni för ansvar?

  Vi stämmer av bilens skick mot de uppgifter du lämnar. Stämmer skicket du angett så får du överenskommet bud. Hittar vi mot förmodan skador som inte stämmer med det skick du uppgett så drar vi av kostnaden för att åtgärda felet. Detta kommuniceras med dig så att vi är överens. När bilen är såld tar vi ansvar för eventuella reklamationer på grund av bilens skick.

 • Hur fungerar ägarbytet?

  Vi har fått förtroendet hos Transportstyrelsen att göra en direktreglering i Transportstyrelsens system. Vi tar hand om allt kring registreringsbevis och ägarbytet, du behöver inte oroa dig för någonting.

 • Vad händer om köparen ångrar sig?

  Bilhandlaren som lägger högsta bud förbinder sig att köpa din bil. Detta gäller så länge budet stämmer med ett marknadsmässigt pris dvs inte vid ett uppenbart misstag exempelvis om köparen lagt till en decimal för mycket i priset. (Detta händer så gott som aldrig).

 • Var står bilen under tiden för auktion och försäljning?

  Bilen står där du valt att parkerat den. Vanligtvis någonstans i närheten av din bostad. När försäljningen är genomförd kommer vi till angiven adress och hämtar upp bilen.

 • Provkör köparen bilen?

  Vi på GoCar köper och hämtar din bil. Bilhandlaren som gett budet är du aldrig i kontakt med. Kontroll och provkörning ansvarar vi på GoCar för när vi hämtar din bil.

Övrigt

 • Vad skiljer er från andra liknande förmedlare och auktionstjänster?

  Vår tjänst skiljer sig främst från mängden genom två aspekter:

  1. Vi har genom årtionden byggt upp marknadens absolut största auktionsnätverk med tusentals anslutna bilhandlare. Detta gör att det slutgiltiga priset du får med stor sannolikhet blir det högsta möjliga marknadspriset. Många av våra handlare finns även utanför Sverige. Detta bidrar genom valutaeffekter till att dessa handlare kan ge extra bra betalt.

  2. Vår servicenivå och smidiga tjänst där du som konsument kan känna dig trygg hela vägen sticker ut från mängden av liknande tjänster. Vi har med 4.8 av 5.0 i betyg på Trustpilot branschens nöjdaste kunder. Läs gärna våra omdömen och bilda din egen uppfattning.

 • Vem står bakom GoCar?

  GoCar.se drivs av GoCar Sverige AB som är ett dotterbolag till TradingSolutions AB. GoCar Sverige AB riktar sig till konsumenter och mindre företag med 2-10 bilar. TradingSolutions vänder sig till större bolag och koncerner. TradingSolutions AB är ett av Sveriges största remarketingbolag med administration och förmedling av begagnade bilar.

 • Till vem vänder jag mig med klagomål?

  Om du är missnöjd med vår tjänst ber vi dig att kontakta oss via e-post i första hand. Då kan vi följa vad som sagts skriftligt. Givetvis får du även ringa oss direkt om det känns bättre. Du når oss på info@gocar.se eller telefon 08-51 51 13 70.

  Vid eventuell tvist följer vi alltid Allmänna reklamationsnämndens (ARN) utlåtande.